logo

Materialen

Voor de vachtverzorging van uw (langharige) konijn is het belangrijk dat u de juiste materialen aanschaft, dit om de vachtverzorging zo aangenaam mogelijk te maken voor u en uw konijn. De basis bestaat uit:
  1. Een (Ladybel) zwijnenharenborstel; Een goede zwijnenharenborstel is onmisbaar bij een goede vachtverzorging van langharige konijnen, maar ook tijdens de verharing van normaalharige konijnen werkt de borstel erg fijn. Met deze borstel, kun je de vacht goed door borstelen zonder vastzittende haren uit de huid te trekken en de vacht te beschadigen.
  2. Een soft slicker; Deze slicker heeft speciaal voor konijnen een extra elastisch en meeverend rubberen bed waarin de pinnen zijn geplaats. hierdoor is bij het juiste gebruik, de kans op beschadiging van de huid en vacht kleiner.
  3. Een goede schaar; Om eventuele klitten zelf weg te kunnen knippen, is het belangrijk om een aparte goede scherpe schaar in huis te hebben die speciaal voor uw konijn zijn vacht is.
  4. Een grove kam; Een konijn mag nooit gekamd worden met deze kam! Het enige waar deze kam voor dient is het nalopen van de vacht na het borstelen op eventuele klitten en om tussen de huid en de klit van het konijn te plaatsen zodat een klit op een veilige manier zonder inknippen in de huid van het konijn verwijderd kan worden.
Bent u geintreseerd in de trimmaterialen of heeft u nog vragen, neem dan gerust even contact op.

© Designed by: Anoeshka de Moes - Happy Fluffy Bunnies